hits

Tegning - tutorial

Heisann, alle sammen!

Da var hverdagen i gang igjen, og jeg har - i løpet av den siste uken - jobbet med en tegnetutorial.
Da jeg selv fant ut at jeg skulle ta opp tegningen igjen, lette jeg rundt på nette som en gal etter slike tutorials, og fant dermed ut at jeg ville vise dere litt av hvordan jeg går frem når jeg tegner.
Når jeg tegner, bruker jeg fargeblyanter - Fabercastell polychromos, og Luminance innimellom. Bruker også Panpastell (hardpresset softpastell. Fantastiskt produkt!) Skal fortelle mer om hva jeg bruker når og hvordan etter hvert bilde. Og om dere har spørsmål til meg - kanskje dere lurer på hvordan dere skal få til deres egen tegning - er jeg bare glad for å hjelpe! :-) La oss sette i gang!

Her er det ferdige bildet.
Vil også legge til at, etter hvert som jeg tegner med fargeblyanter, går over med hvit fargeblyant. Dette får - spesielt hudtoner - til å virke glattere og å gli bedre inn i hverandre.
Det første jeg gjør, er å tegne konturene. Ikke bruk gråblyant om du skal tegne med pastell - det vises igjennom. Og ikke tenk for mye på å tegne detaljer når du tegner omriss - det tar du igjen senere.Øyeeplet er ikke bare hvitt. Gråtoner, rosa - ja, til og med litt blå - gjør susen. Jeg går også over med panpastel etter at fargeblyantene har gjort sin jobb. Pass på å legge et VELDIG lett lag med farger i øyeeplet, dus ut med hvitt!  Øyeeplet - se farger over. Har du ikke fargeblyantene jeg har, kan du sammenligne med fargeprikken. Bruk det du har! :-)Før jeg lar fargeblyantene gjøre jobben sin, legger jeg først et lag med panpastel. ( kan også bruke valig pastel - soft!) På denne måten får man en base.Farger på pupill.Her har jeg gått over med panpastel etter at fargeblyantene er brukt.Palett på hudtonen jeg bruker. Før jeg bruker fargeblyanter, legger jeg over en base med pastel.Før jeg starter på huden, legger jeg inn en bakgrunn. I dette tilfelle valgte jeg å bruke svampen til panpastel. Dekker godt, og sparer tid, hehe.For å få håret til å virke mer livlig, er det lurt å tenke på "avstikkere av hår" når man legger bakgrunn. Her har jeg visket ut partier der hår kommer senere.Her er basen med pastell lagt. Selv syns jeg dama ser ut som et insekt her! Skynd deg å se videre! ^^,Her er jeg i gang med å fargelegge rundt øynene. Husk - lette lag! Da kan du bygge farger, og få tegningen til å se mer virkelig ut. :-)
På dette bilde er det lagt skygger.Her kommer de lysere tonene inn.Og hva gjør babyen min når jeg tegner? Vel ...Første jeg gjør er å bruke den mørkeste skyggefargen, og så bygger du lysere etter hvert.Her er huden blandet ut med hvit til slutt. Man kan tydelig se forskjell.Munnen ja - som skal ha sine egne farger. Det tok lang tid før jeg fikk dreisen på det å tegne munn. Men jo mer man prøver, jo bedre blir resultatet. :-)Da var det klar for håret. Som tar en EVIGHET!Palett for min verson av rødtopp!Når det kommer til hår, skal man alltid sørge for å ha en VELDIG spiss blyant. Sett spissen i enden av en hårdel, og strek mot midten - gjør det samme fra motsatt side av samme hårdel, og VIPS - så får du highlight! ;-) Begynn alltid med lyseste farge først!
Her ser dama ut som ei skikkelig Betty spagetti. (De som er like gamle som meg, og eldre, vet hvem Betty spagetti er! ;-) )Her er de lyseste fargene i håret lagt.
Når man skal tegne bryn, gjelder det samme prinsippet. Man holder blyantspissen veldig skarp, og arbeider hårstrå for hårstå. Se på dine egne øyebryn - hvilken vei vokser hårene? Hvor møtes hårene? Hvor er det skygger?Om du bruker pastell, så husk å fiksere tegningen din! Om du ikke gjør det, blir det griserier! Her ser du gjenskinn fra lampa der jeg har sprayet på fiksering. Man kan gjøre mye ekstra ut av tegningen sin. På denne tegningen har jeg valgt å bruke Acryl molding paste - en tykk, men likevel mer flytende enn leire. Deretter har jeg pudret på embossingglitter, og malt hjørnene i gull.

Vips, så var tegningen ferdig.

Som sagt, så er det bare å kontakte meg om det er noe dere lurer på.
Ha en fin dag!

- Mariela

 

2 kommentarer

Victoria Larsen

22.04.2017 kl.02:15

Så utrolig flink!! :)

Forfattermamma

24.04.2017 kl.12:40

Tusen takk ^^

Skriv en ny kommentar

Forfattermamma

Forfattermamma

26, Eidsvoll

Jeg er en 26 år gammel trebarnsmor og forfatter med en stor kropp og et stort hjerte. :-) Da jeg er frisør, er håret mitt som oftest i konstant skiftning av fasong og farge, og - som hos de fleste frisører - er kleskoden min for det meste svart. ;-) Her, på denne bloggen, vil jeg skrive om litt forskjellig; hvordan er det å være forfatter, hva er utfordringene ved dette? Hvordan får jeg hjulene til å gå i hverdagen med tre, små, nydelige barn? Hvordan kombinerer jeg forfatteryrket med jobben som frisør? Og jeg vil også vise frem tegningene mine her. Ta vare på hverandre! Mariela

Kategorier

Arkiv