Inspirasjon.

Som jeg koser meg når jeg sitter og ser på bilder fra sommeren - og for en innholdsrik sommer det har vært! Siden vi bygger på huset, har det ikke blitt noen lang ferietur på oss. Men vi har prøvd å ta med ungene litt vekk fra huset likevel, prøvd å være litt turist i området. En av disse utfluktene har gått til norsk folkemuseum på Bygdøy. Helt fantastisk - som det alltid er.
Jeg elsker gamle bygninger - i alle slags fasonger og størrelser - og når jeg i tillegg får rusle rundt i et slikt hus, er jeg i en helt annen verden. Jeg måtte rett hjem å skrive, for å si det slik.

Vi startet på gamle Enerhaugen - dette er hus fra gamle Enerhaugen på Grønland, Kristiania. En forstad som ble revet i 1960. Ungene klødde seg i hodet over at så mange mennesker kunne leve i så små hus. Og jeg, engasjert som jeg alltid er i en slik setting, fortalte dem "gamledager" som de kaller det.
Etter at vi hadde vandret litt videre, gikk vi inn i "det gule, store huset, rett over kiosken." Da vi gikk inn her, sperret ungene opp øynene for all rikdommen - selv om de undret seg over at dama som satt i kjøkkenet hadde en slik "rar, stor" kjole på seg. Dama fortalte dem at det hadde bodd svert rikte mennesker i dette huset, noe som førte til andektige nikk og smil.Og da ungene gikk ut til pappa og baby igjen, gikk jeg straks i gang med å kjenne og ta litt på ting. Jeg kunne ikke gjøre det når de så på - jeg hadde jo tross alt formanet dem om at å ta på ting var strengt forbudt.

Jeg vil absolutt anbefale alle å ta seg en tur til dette folkemuseumet. Og da spesielt på en solrik dag.


Bilde fra den virkelige Enerhaugen:
Og, når vi først snakker om gamledager; Jeg satt sammen med min eldste sønn i sofaen i formiddag, mens han så youtube - han er blitt så glad i disse videoene der andre spiller. Mario og Ninjago er favoritten. Plutselig løfter han hodet og ser på meg, mens han sier: "Mamma, brukte du å se på spilling på youtube da du var liten?"
Jeg smiler, rister på hodet og svarer: "Nei. Vi hadde ikke youtube da jeg var liten."
Store øyne, og et: "Oi!"

4 kommentarer

Kaja

24.08.2017 kl.21:53

Så koselig. Var på folkemuseet i sommer også. Virkelig et flott sted både for store og små ;)

Forfattermamma

26.08.2017 kl.01:36

Kaja: Ja, det syns jeg også - absolutt! :-)
Så fin blogg du har! :-)

Ha en fortsatt fin dag og en strålende helg :-D

Forfattermamma

26.08.2017 kl.01:36

Tiril Sørensen: Tusen takk! :-)

Skriv en ny kommentar

Forfattermamma

Forfattermamma

26, Eidsvoll

Jeg er en 26 år gammel trebarnsmor og forfatter med en stor kropp og et stort hjerte. :-) Da jeg er frisør, er håret mitt som oftest i konstant skiftning av fasong og farge, og - som hos de fleste frisører - er kleskoden min for det meste svart. ;-) Her, på denne bloggen, vil jeg skrive om litt forskjellig; hvordan er det å være forfatter, hva er utfordringene ved dette? Hvordan får jeg hjulene til å gå i hverdagen med tre, små, nydelige barn? Hvordan kombinerer jeg forfatteryrket med jobben som frisør? Og jeg vil også vise frem tegningene mine her. Ta vare på hverandre! Mariela

Kategorier

Arkiv

hits