hits

Inspirasjon.

Som jeg koser meg når jeg sitter og ser på bilder fra sommeren - og for en innholdsrik sommer det har vært! Siden vi bygger på huset, har det ikke blitt noen lang ferietur på oss. Men vi har prøvd å ta med ungene litt vekk fra huset likevel, prøvd å være litt turist i området. En av disse utfluktene har gått til norsk folkemuseum på Bygdøy. Helt fantastisk - som det alltid er.
Jeg elsker gamle bygninger - i alle slags fasonger og størrelser - og når jeg i tillegg får rusle rundt i et slikt hus, er jeg i en helt annen verden. Jeg måtte rett hjem å skrive, for å si det slik.

Vi startet på gamle Enerhaugen - dette er hus fra gamle Enerhaugen på Grønland, Kristiania. En forstad som ble revet i 1960. Ungene klødde seg i hodet over at så mange mennesker kunne leve i så små hus. Og jeg, engasjert som jeg alltid er i en slik setting, fortalte dem "gamledager" som de kaller det.
Etter at vi hadde vandret litt videre, gikk vi inn i "det gule, store huset, rett over kiosken." Da vi gikk inn her, sperret ungene opp øynene for all rikdommen - selv om de undret seg over at dama som satt i kjøkkenet hadde en slik "rar, stor" kjole på seg. Dama fortalte dem at det hadde bodd svert rikte mennesker i dette huset, noe som førte til andektige nikk og smil.Og da ungene gikk ut til pappa og baby igjen, gikk jeg straks i gang med å kjenne og ta litt på ting. Jeg kunne ikke gjøre det når de så på - jeg hadde jo tross alt formanet dem om at å ta på ting var strengt forbudt.

Jeg vil absolutt anbefale alle å ta seg en tur til dette folkemuseumet. Og da spesielt på en solrik dag.


Bilde fra den virkelige Enerhaugen:
Og, når vi først snakker om gamledager; Jeg satt sammen med min eldste sønn i sofaen i formiddag, mens han så youtube - han er blitt så glad i disse videoene der andre spiller. Mario og Ninjago er favoritten. Plutselig løfter han hodet og ser på meg, mens han sier: "Mamma, brukte du å se på spilling på youtube da du var liten?"
Jeg smiler, rister på hodet og svarer: "Nei. Vi hadde ikke youtube da jeg var liten."
Store øyne, og et: "Oi!"

4 kommentarer

Kaja

24.08.2017 kl.21:53

Så koselig. Var på folkemuseet i sommer også. Virkelig et flott sted både for store og små ;)

Forfattermamma

26.08.2017 kl.01:36

Kaja: Ja, det syns jeg også - absolutt! :-)
Så fin blogg du har! :-)

Ha en fortsatt fin dag og en strålende helg :-D

Forfattermamma

26.08.2017 kl.01:36

Tiril Sørensen: Tusen takk! :-)

Skriv en ny kommentar

Forfattermamma

Forfattermamma

27, Eidsvoll

Mariela er en 27 år gammel, gift, og har tre barn. Morsomt å snakke om seg selv i tredjeperson, er det ikke? Uansett: Jeg er også forfatter for Juritzen forlag, frisør for Hairshop og hobbykunstner, kun for meg selv. Her, på bloggen, tenker jeg å skrive om alt dette, og også vise frem noen av tegningene mine. Koselig om du vil følge meg. :-) Ta vare på hverandre! Mariela

Kategorier

Arkiv